Inte bra alls

Visste att de skulle bli såhär vem försöker jag lura. Känner mig tjock och äcklig efter min och ninas efterätt. var tvungen att spy för att få bort all ångest. när allt är rörigt så är de lättast att ta de via maten. undrar om Henke tyckte ja va tjock...?? kanske ville han ha en smal tjej.. klart han vill. oj ja borde ha fattat. Nu blir det inget mer sånt härnt blir bara fel.

Undrar om det är så här man ska se ut eller om de bara är mitt spöke i i huvudet som tycker de... Kan ångesten bara släppa så jag kan sova hatar mig själv idag.

Vart ska de sluta?

Jag vet inte hur mycket jag egentligen har lust att skriva idag. Jag känner mig alldeles tom o börjar på riktigt undra när jag ska komma ur den här svackan som på nåt sjukt vis aldrig ger sig... Jag hoppas o tror o låser upp mitt hopp på olika saker. Men d farliga me d, e att om nån av dom sakerna fallerar så sitter jag där tillbaka på ruta ett igen. Suck!

 

Vafaan e min mening egentligen? Jag fattar faan inte! Vad e d som jag inte ser? Vad e d som står o väntar på mig som jag inte ser? Jag vill så mycket, har tagit tag i så mycket o känne rmig så jävla redo att ta tag i nästa utmaning, i nästa jobb eller nya studier Men vad e d som jag inte ser?

Jag vill så gärna tro att d finns en mening me allt. Att var o en har sin väg att vandra, sin resa. Men meningen e väl också att vi ska orka resa vägen ut? I stunder kan jag bara känna för att ge upp. Jag har kämpat så mycket o velat så väl. Men uppenbarligen så ska d va så här ett tag till. Jag vägrar att ändra mitt beslut o min känsla för att 2010 kommer att bli ett bra år. D måste bli det. D måste hända nåt... Men vad? Vad e d jag ska göra?

Jag e medveten om att jag har några beslut att fatta. Jag e medveten om att jag har en del jobb framför mig gällande min livssituation. Men ska d verligen vara så att jag måste reda ut allt på en gång innan jag kan gå vidare? På många plan mår jag sjukt mycket bättre än vad jag nånsin har gjort. På många plan e jag sjukt mycket starkare än jag förr har varit. O på många plan e jag sjukt mycket mer taggad o kreativ o peppad än jag vart på många år,men på många plan är jag sjukt svag....



Men jag peppar mig själv så mycket jag orkar och jag har fina  vänner som ger mig så mycket kärlek och värme,
Ja vet att 2010 är Emmas år Dammit!!!!

Kos og klem från soffan

 

 

 

 

 

 


Våga stanna upp och känna efter

Jag tror att många människor går omkring ute på vår stora jord o inte riktigt fattar varför dom mår så dåligt, e så avstängda eller har gett upp. Många vågar aldrig stanna upp o känna efter, för då gör det för ont. Men det GÖR ont att möta sina rädslor o demoner. Men gör man d aldrig så vågar men ju heller aldrig med att leva det livet som man fick en chans till att göra. Det e faan så mycket starkare att våga visa sina svaga sidor än att stänga av, inbilla sig att man e stark o fortsätta fly! Men jag har aldrig sagt att det e lätt! Men jag vet att det GÅR det går att bli bra. Det är verkligen ingen dans på rosor, men de går.

Jag hoppas att jag kan inspirera er som läser detta att våga stanna upp och känna efter det kan ändra hela ditt framtida liv!

Kos og klem







Hälsa - vad är det?

Nystart på Bloggen för femtefjärde gången, men denna gången är det faktiskt med ett nytt synsätt på livet och det som ligger mig närmast om hjärtat eller man kanske ska säga något som präglat mitt liv både på gott och på ont. HÄLSA - Vad är det? Om du hade frågat mig det för ett år sedan hade jag svarat att hälsa är att vara så smal som möjligt för då är man nöjd och då är man omtyckt...

Jag har kommit en lång bit på den vägen, men visst jag kämpar fortfarande varje dag. Men jag har bestämmt mig att det är nu eller aldrig. Så vad är hälsa?

Hälsa kan defineras på många olika sätt men slår du upp ordet är det Tillståndet av välbefinnande och fullgoda kroppsfunktioner. Låter väl inte helt konstigt eller? Men hur definerar man ordet välbefinnande?

Ordboken definierar ordet välbefinnande som Känslan av att må bra… Men hur vet jag att jag mår bra??

Världshälsoorganisationens, WHO, definition av hälsa lyder: Högst möjliga välbefinnande hos den enskilde individen, fysiskt, andligt, psykiskt och socialt och ej enbart ifrånvaro av sjukdom.. Hm det är alltså flera aspekter som måste ingå för att du ska räknas ha en bra hälsa. Nu har vi klarlagt detta, men jag tror iaf att det  viktigaste är att man vet som individ vad bra hälsa är just för dig!!

Jag har haft en helt underbar vecka tror att allt började med att Henrik kom hem förra lördagen sen har allt bara liksom flytit på.

Jag måste nog säga att jag är stolt över mig själv för första gången på flera år har jag under 2 veckors tid lyssna och häpna ätit frukost, melanmål, lunch, middag, och till och med ett litet kvällsmål.  Jag kan ju säga att det är en fröjd att gå och lägga sig på kvällen med en harmonisk känsla. Kommer aldrig mera eller ska väl inte säga aldrig, gå och lägga mig hungrig och frusen. Visst det kommer säkert att vara många små hinder på vägen, men jag gör det bästa och små steg blir höga kliv till slut!

 

Idag gick jag upp kl 07.30 för att äta havregrynsgröt och två smörgåsar innan det var dags för en powerwalk med Tiamaria. hemma efter ca 1 timma så fick det bli en banan och en kopp kaffe. Jag är så glad äter inte längre med ögonen på tallriken utan jag äter med magen, något som för er är självklart kan för så många vara helt oklart;( Men nu är de slut på de:)

 

Jag har en helt fantastisk terapeut som har hjälpt mig genom både det ena och det andra, men jag bestämmde mig för att maila henne för 3 veckor sedan när jag kände att jag stod vid ett vägskäl och att allt var pest och pina.

jag fick ett helt fanatstiskt mail tillbaka som jag har läst om och om igen. Fick även en liten uppgift att göra hon ville att jag skulle skriva ner allt som jag tycker om vänner böcker, vilka färger, kläder.  Det är underligt hur man fungerar, men jag satte mig ner började skriva och helt plötsligt så slog det mig att shit tänk om jag skulle råka gilla svarta jeans fast det är inne med bara blå jeanstänk om jag skulle uppfattas som underlig då?... Hela uppgiften gick ut på vad jag gillar och vilka val jag gör inte vilka val som andra vill att jag ska göra! Nu ska en pigg och glad Emma hoppa in i duschen för att sedan traska iväg till affären och fylla min kasse med god mat som jag gillar som jag ska njuta av!!!!

 

Puss og Klem!!!

 

 

 

 

 


RSS 2.0